Om

Mit navn er Rune Hjorth Bakkendorff. Jeg er uddannet urmager fra Den Danske Urmagerskole, hvorfra jeg bestod med en svendeprøve med udelukkende topkarakterer, hvilket udløser en Sølvmedalje fra Håndværkerforeningen i København, den højeste udmærkelse for nyudlærte svende.

Efterfølgende har jeg arbejdet i Schweiz med fremstilling af ure i hånden. Oplevelser og erfaringer jeg er evigt taknemmelig for. Det var både hårdt, spændende og lærerigt.

Jeg er Oldermand i Dansk Antikivtets-Conservator Laug, samt bestyrelsesmedlem i Uhrmagerlauget i Kjøbenhavn.

Jeg har været selvstændig urmagermester siden 2014, og arbejdet i branchen siden 2005.

Urmager med stort U

Mit fokusområde, og erfaring, er bredt funderet indenfor urmagerfaget, både historisk og nutidigt. Således har jeg bådet arbejdet med historiske museumsartikler fra 1600-tallet, været på de nyeste kurser inden for mærkeure, og arbejdet med konstruktion og fremstilling af nye ure, både haute horlogerie og mere almindelige.

Mit største fokus er specialopgaver, og fremstilling af nye dele. Her tænkes specielt antikke ure, komplicerede ure, nykonstruktion og design. Men hvert eneste ur nyder jeg at arbejde på. Dyrt som billigt. Sjældent som almindeligt.

Samtidig arbejder jeg også med anden antik mekanik, som f.eks. låse, pladespillere osv.

Hvis du er interesseret i mit arbejde, eller måske i indblik fra arbejdsbordet er du meget velkommen til at læse i min blog og kigge i mit tidligere arbejde. De vil løbende opdateres med opgaver og ure fra mit værksted og arbejde fra min hånd.

Du kan også følge med på min Instagram: @Bakkendorff eller Youtube kanal: Bakkendorff.

Om det drejer sig om dit daglige armbåndsur, arvestykket i stuen, tårnuret på gården, museal ursamling eller noget helt femte, er underordnet! Tøv ikke med at kontakte mig, for at høre hvordan jeg kan hjælpe dig.